21 Ocak 2013 Pazartesi

5.güne başlarken

2.gece:
23:00'de yatan kuzu 05:20'de uyandı.. bu doğduğundan beri uyuduğu en uzun uyku olabilir.. 1 dk. kadar ağladı, mutfağa gidip minicik bir çikolata yedik ve tekrar uyudu, 7'de uyandı pışpışla uyudu, 9'da tamamen uyandı..
Yalnız günlerden Cumartesiydi ve anneyle emmekten başka nasıl uyunur bilmiyordu.. bu sebeple ben yanındaysam asla uyumuyor, akşam arabada uyudu eve getirdim yatırdım... 2 saat uyudu ağlayıp uyandı..

3.gece: 
00:30'da yatan kuzu 02:30 gibi uyandı, biraz mızırdadı, kalktık dolandık ve tekrar uyudu...sabah 09:00'dan sonra mızırdana mızırdana 11:00'e kadar uyumuş..
Pazar günü yoruldu, yine uyumak istemedi, akşam üzeri yine arabada uyudu, 2 saat uyuyup uyandı..

4.gece:
Banyo yapmasına, karnının tok olmasına rağmen uyumak istemedi.. huysuzlandı.. 22:30'da yatağa gittik mümkün değil uyumadı, mutfağa gittik geldik mama dedi, mandalin dedi hepsini yedi yok.. 24:00 gibi beni kaldırmak istedi, ben kalkmaya hayır dedim diye bağıra bağıra katıla katıla ağladı yaklaşık 15 dk. ağladı.. sonra kucağıma aldım hala hıçkırıyodu, mutfağa gittik , minik bir parça şampiyon ekmek yedi , su içti, kucağımda uyudu 00:30'da yatağına yatırdım.. gece boyu çok çok az mızırdandı, piş piş dedim uyudu.. Sabah hala uyuyordu..

Gün boyu sık sık meme diyor, aç bakacağım diyor.. açıyorum hala sürmeli memeler.. uff diyorum, gülüyor, gidiyor... Bir de nasıl uyunabileceğini öğrense pek sıkıntımız kalmayacak.. Bu arada bana Fatoş demeye başladı kanka:)


17 Ocak 2013 Perşembe

1.gün raporu


Ruj+sürme+yara bandı+balık yağı ile iğrenç bir görünüme kavuşan memeleri gören Atlas olayı gayet sakin karşıladı ve kucağımda bana sarılıp oturdu önce… 1-2 kez bakmak istedi ama hiç tepki vermedi, zıpırdamaya oyun oynamaya devam etti, umurunda olmadı akşam boyunca..

 

Gece yatağa gidince biraz şaşkınlık oldu tabii, önce yatakta zıpladı , sonra yatıp babasının fotoğraflarına baktı(ikeada çekilen fotolarını  çok seviyor, uzun uzun bakıyor), sonra ayağımda salladım, sonra da yanına yattım boynuma sarılıp 10:30 gibi uyudu…

 

Buraya kadar süperdi..

 

02:30’da sinirli bağırışıyla uyandı, bana vurdu ama meme demedi, ağlama nöbetine girdi, yarım saat sinirli şekilde ağladı.. Evin içinde gezdik, ayakta kucakta biraz kestirdi, yatağa yatmadı, dedeyi uyandırdık, aşağıda oyuncak oynadık, caillou ve köpeği yatağa taşıdık, mutfağa gittik börek ve puding yedik, zar zor 04:00’te uyudu…

 

07:00’de yine bağırarak ağlamaya başladı, 5 dak. bağırışla ağladı ve hiçbir sakinleştirici hareketi kabul etmedi.. Anaannemiz birazcık çikolata ver istersen dedi, buzdolabına gittik küçük bir parça sütlü çikolatayı eline verdim.. Mutlu oldu, tekrar yatağa döndük, mutlu mesut ısırıklarla çikolata hazzını yaşadı.. Ben güldüm “Derdin bu muydu?” dedim, o da güldü.. Yine boynuma sarılıp uyudu…

 

Aslında bana çok sinirlenecek, tepki gösterecek benden uzaklaşacak sanıyordum.. Ama artık dayanamıyordum, emzirme fanatiği olmama rağmen gidişat ikimiz için de sıkıntılı olmaya başlamıştı.. O da ben de uyumuyorduk.. Eksisini artısını tartarak kararlı bir şekilde başlamıştım.. Umduğum gibi olmadı, bana daha fazla düştü..boynuma sarılı bir halde ve kafası benim yastığımda uyudu.. Sanki hali “Annecim memeler uff oldu biliyorum, seni acıtmak istemiyorum ama çok fena bir durumdayım sarılalım der gibiydi..” Kuzucuğum benim…


14 Ocak 2013 Pazartesi

Vurma :((


Çocuğun vurma alışkanlığından vazgeçmesi için önerileriniz nelerdir? Anne babalar ne yapabilirler?

 Vurma davranışı gösteren çocuğa kesinlikle vurarak tepki göstermeyin. Bu durum davranışın azalmasından çok pekişmesine neden olur. Çocuklar en çok anne babalarının davranışlarını örnek alırlar.
 Vurduğunda "kimseye vurulmaz" diyerek uyarın. Bunu her seferinde tekrar edin.
 Stres altında olduğunuz durumlarda (bir yere yetişmek, yemek yedirmeye çalışmak gibi) çekiştirme, vurma gibi sert davranışlardan kaçının.
 Koyduğunuz kural ve sınırların çocuğun yaşına ve becerilerine uygun, belirgin olmasına özen gösterin. Aşırı kural koyma ya da hiç kural koymama çocuğu saldırgan yapar.
 Sürekli engellenen çocukta vurma davranışı artar. "Hayır" demek yerine ona alternatifler sunun. 
 Olumlu her davranışı "aferin, bravo" diyerek, alkışlayarak ödüllendirin.
 Çocuğunuzun yorgun, uykusuz, aç ya da hasta olmadığından emin olun.
 Şarkı söylemek, dans etmek, kitapokumak gibi sakinleştirici aktiviteler yapın.
 Bulunduğu ortamdan uzaklaştırarak sakinleşmesini sağlayın.
 Vurabileceğini düşündüğünüz zaman davranış gerçekleşmeden durdurmaya çalışın.

mavi pedagoji.com dan alıntıdır

Telefondan gönderildi

11 Ocak 2013 Cuma

Psikolog eşliğinde zayıflama düzeneği

Hayatımda zayıflamak adına denemediğim şey kalmamıştı bugüne kadar... son bir kaç kalan var işte: 1. psikolog 2. karatay diyeti... Yani Karatay Diyeti benim kilo vermekten vazgeçişimin ardından popüler olduğu için eksik kaldı...
Hep diyordum olay benim kafada bitmiyor diye... bunu da bu kez psikologum Uğur Bey eşliğinde aşmayı düşünüyorum...

Gerçekten herşeyi biliyorum aslında, yapmam gerekenler ve benim yaptığım yanlışlar o kadar net ki..Fakat anlatılanları kafada kodlayıp duyguya ve davranışa dönüştürmem de problem var... Uğur Bey'i çok seviyorum ben, ve ona güveniyorum... bu sefer olacak...

Çünkü "Ben Değerliyim" ve "Kontrol Bende" ve "Kilo vermek istiyorum!"

Ki benim öyle kilo takıntım yok, sadece sağlıklı olmalıyım... Mevcut durum 100 kilo , Hedef : 80 ... haydi bismillah:)